Zo werken we in groep 5-6.

Mogen wij ons even voorstellen?

Wij zijn groep 5-6!

We gaan er samen met de juffen een heel fijn en goed jaar van maken. We werken hard aan onze ottertaak en naast de verplichte vakken zoals rekenen, lezen, taal, spelling, geschiedenis, aardrijkskunde e.d. besteden we in onze klas ook veel aandacht aan creativiteit, aan samen werkstukken maken en aan het zelf oplossingen bedenken voor allerlei vraagstukken. We hebben allemaal onze eigen `speciaal voor jou´ taken op de Ottertaak staan waar we onze eigen doelen mee kunnen bereiken zoals het maken van een werkstuk, het maken van en het geven van een presentatie of het maken van een opdracht over techniek met de kaarten van Toptechneut.

Lezen en Woordenschat zijn ook erg belangrijk in onze klas. We lezen veel op allerlei manieren, oefenen veel met woordkaartjes en we maken bij elk nieuw thema van Taal een themabord. Om de woorden goed te kunnen onthouden spelen we regelmatig toneel. Ook tijdens de  weeksluiting doen we leuke opdrachten en spelletjes.

Elke ochtend starten we met een leesactiviteit. Sommige kinderen lezen een oefenblad om het tempolezen te verhogen, andere kinderen oefenen rijtjes om sneller te kunnen lezen en veel kinderen lezen een boek of stripverhaal. Spelenderwijs wordt elke dag extra aandacht besteed aan het lezen en hoe fijn is het als dat in verband met het mooie weer ook buiten kan. Lezen blijft toch erg belangrijk en lezen is ook nog eens leuk op deze manier

We werken elke dag zelfstandig of samen met een maatje, zodat we om beurten in een groepje met de juf kunnen werken of extra uitleg kunnen krijgen.

We zijn gestart met uitleg in drie groepen zodat we niet op elkaar hoeven wachten. Regelmatig zijn er momenten waarop ouders binnen mogen kijken en we heten jullie dan ook van harte welkom om ons aan het werk te zien.