Denise Kluijtmans

Leerkracht groep 8

denise.kluijtmans AT eenbes DOT nl

Ik ben Denise Kluijtmans en sinds april 2021 werk ik bij 't Otterke in groep 8. Het Daltononderwijs spreekt me enorm aan en past heel goed bij hoe ik in het leven sta en waar ik in geloof. 

 

Ik vind het erg belangrijk dat kinderen in mijn klas volledig zichzelf kunnen zijn en kunnen ontdekken hoe zij iets willen en kunnen leren. Graag leer ik de kinderen zo goed mogelijk kennen en daar investeer ik dan ook veel tijd in. Ik heb het vaak met de kinderen over waarom dingen lopen, zoals ze lopen. Ik vind het mooi om te zien dat kinderen hiervoor open staan en hoe zij hiermee omgaan. 

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kinderen inzien dat het de moeite waard is om andere kinderen/mensen te leren kennen. Iedereen is uniek, mooi van zichzelf. Wanneer je op de goede manier naar de ander kijkt en investeert in het leren kennen van de ander, zul je merken dat iedereen iets unieks toe te voegen heeft en dat je elkaar enorm kunt bekrachtigen. Naar dit unieke stukje ben ik veel op zoek. Hoe leer jij en wat heb je nodig? Wat vind je interessant en hoe kun jij ervoor zorgen dat je het onthoudt? 

 

De kinderen krijgen in mijn klas veel de mogelijkheid om elkaar te helpen en te ondersteunen. Ze leren vaste strategieën die ze een ander goed uit kunnen leggen. Ik geef ze veel inzicht in wat ze leren en waarom ze iets leren. Ze voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de groep. Iedereen kan leren en wij kunnen elkaar heel goed helpen om ervoor te zorgen dat het mezelf, maar ook de ander lukt. Het positief denken is iets waar ik in de klas veel mee bezig ben. Geef nooit op, er is altijd een weg! Ik kan het NOG niet! Welke doelen kan ik stellen, wat wil ik graag bereiken en wat/wie heb ik daarvoor nodig?

Ik geniet enorm van de ontwikkelingen van kinderen in de laatste fase van de basisschool en sta volledig in mijn kracht in de bovenbouw! 

 

Naar overzicht