Evelien de Groot

Leerkracht groep 6/7

evelien.degroot AT eenbes DOT nl

Graag wil ik mij voorstellen:
Mijn naam is Evelien de Groot. Ik ben getrouwd en mama van 2 lieve kinderen.
Op maandag-dinsdag en woensdag sta ik in groep 6/7. Ik ga met veel plezier naar mijn werk. Naast een fijn team mag ik werken met lieve, enthousiaste en gezellige kinderen. Ik bof!
Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Pas wanneer dit het geval is, komen ze tot leren, kunnen kinderen zichzelf zijn en kunnen ze zich optimaal ontwikkelen.

In de klas werken wij natuurlijk ook volgens het Daltonprincipe. Samenwerken staat hoog in het vaandel. Zo hebben alle kinderen bij alle vakken een ander maatje. Ze zijn gekoppeld aan elkaars niveau of  zijn ze gekoppeld omdat ze op sociaal/emotioneel vlak wat van elkaar kunnen leren.
Wanneer ik uitleg geef aan een groepje kinderen, kunnen de maatjes uitleg vragen aan elkaar. Deze manier van werken zorgt ervoor dat ik optimaal hulp kan bieden aan de kinderen uit de klas.
Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn ook  punten waar wij veel aandacht aan besteden. Dit uit zich onder andere door te werken aan een Ottertaak. Ik sta elke week weer versteld van de verantwoordelijkheid die kinderen al op jonge leeftijd hebben.

Ik vind het lastig om al het moois van ons onderwijs in een aantal korte zinnen te verwoorden. Eigenlijk moet je het gewoon ZIEN en BELEVEN. Wie weet zien we elkaar daarom een keer op onze school.

Groetjes,
Evelien de Groot