Sharon Kluijtmans

Stagiair groep 5/6

Hoi! Mijn naam is Sharon Kluijtmans (27 jaar) en ik mag dit jaar afstuderen op ’t Otterke. Gaaf! Samen met juf Ingrid en juf Suze sta ik dit schooljaar voor groep 5/6, waar ik elke maandag en dinsdag te vinden ben. Zelf ben ik opgegroeid in Beek en Donk, maar inmiddels woon ik in Veghel. Al zo’n zeven jaar ben ik vol passie en enthousiasme werkzaam als instructrice en trainster in sportklimmen. Daar heb ik gemerkt hoe ontzettend veel energie ik krijg van het lesgeven aan kinderen. Ik vind het prachtig hoe kinderen met de juiste begeleiding grote stappen kunnen zetten, waardoor ze zelfvertrouwen krijgen en zichzelf steeds beter leren kennen. Om die reden heb ik dan ook de stap naar het basisonderwijs gezet.

Wat ik erg belangrijk vind in het onderwijs, is het zien van de puurheid en het positieve in ieder kind. Ik ben ervan overtuigd dat elk kind kan léren leren, zolang de lat op de juiste hoogte ligt. Kinderen kunnen meer zelf dan velen in de gaten hebben, als we een stapje terug durven doen. Dit lukt wanneer zij in zichzelf geloven, in hen geloofd wordt en wanneer ze het vertrouwen krijgen. ‘Als ik dit heb kunnen leren, is er ook een manier om het ander te leren.’

Vanuit deze gedachtegang hoop ik het komende schooljaar een mooie bijdrage te kunnen leveren op ’t Otterke. Wie weet kruisen onze paden en zien we elkaar daar!