Suze van Asten

Leerkracht groep 5/6

suze.vanasten AT eenbes DOT nl

Ik werk nu dertien jaar op ’t Otterke. Een school waar ik me direct thuis voelde door de fijne sfeer die er hangt.

Iedereen kent iedereen door de kleinschaligheid van onze school. De betrokkenheid van ouders is groot. We zijn immers samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind.

Met veel plezier heb ik een aantal jaren in groep 1-2 en in de middenbouw gewerkt.

Dit schooljaar ben ik voor het eerst te vinden in groep 5/6, waar ik twee dagen in de week enthousiast aan de slag ga met de kinderen.

Wij werken volgens de Daltonprincipes. De kinderen leren om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen werk, maar ook voor elkaar en voor de klas. Zo gaan wij bijvoorbeeld aan het eind van iedere dag de klassentaken doen zodat alles weer netjes is voor de volgende dag. Ook stimuleren we de zelfstandigheid van de kinderen, natuurlijk binnen bepaalde grenzen. Het is mooi om te zien hoe trots de kinderen zijn als zij zelf iets voor elkaar hebben gekregen. Hier groeien de kinderen enorm van. Ook is het geweldig om te zien hoe de kinderen kunnen samenwerken met elkaar en hoe zij hun maatjes helpen in de klas. Hier geniet ik iedere dag weer van!