Ons team

Leerkrachten

Leerkrachtondersteuners

Stagiaires

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Roy Stevens

Directeur

In Venlo woon ik samen met mijn vriendin Jacky de helft van de week wordt dit aangevuld met mijn twee dochters Synn en Mya. Mijn vrije tijd vul ik graag op met gezellige tijd samen met familie en vrienden, sporten en amateurtoneel. 

In augustus 2023 ben ik gestart als directeur op ’t Otterke. Vanaf de start geniet ik al met volle teugen van de enthousiaste kinderen, de betrokken ouders en een deskundig en betrokken team. Iedere dag voelt als een feestje om hier samen van en met elkaar te leren.  

Voor mij als schoolleider is het belangrijk om met het team op dezelfde wijze te werken zoals wij ook met de kinderen werken. De Daltonprincipes doorleven we op deze manier optimaal en het is dan volledig geïntegreerd in onze cultuur.  

Ik kan er enorm van genieten van de passie die je voelt bij iedereen op school, dat vind ik het allermooiste.   

Loop gerust bij mij binnen! Ik zie je graag op ’t Otterke.

Jopke de Gouw - coach

Jopke de Gouw

coach kern Laarbeek

Mijn naam is Jopke de Gouw
Dit jaar zal ik als coach binnen de kern Laarbeek werkzaam zijn.
Waar nodig kan school een beroep op me doen met betrekking tot korte hulpvragen voor leerlingen
en leerkrachten.
Mocht er meer nodig zijn dan zal er een arrangement aangevraagd worden en zal deze coaching
intensiever weggezet worden.
Neem maar eens een kijkje op: https://www.eenbes.nl/over-ons/ons-team/
Hier kun je nog meer over ons en onze collega’s lezen.

Loes Sleegers - orthopedagoog

Loes Sleegers

orthopedagoog Laarbeek

Mijn naam is Loes Sleegers
Vanaf dit schooljaar ben ik als orthopedagoog verbonden aan het cluster Laarbeek.
Ik werk samen met de ondersteuningsteams van de scholen, verricht onderzoeken voor het
Expertise Netwerk van Eenbes Basisonderwijs en kijk mee met de scholen naar de hulpvragen en wat
er nodig is.
Neem maar eens een kijkje op: https://www.eenbes.nl/over-ons/ons-team/
Hier kun je nog meer over ons en onze collega’s lezen.

Lynn Opsteen

stagiaire onderwijsassistent

Mijn naam is juf Lynn en ik ben 18 jaar. 

Ik zit in mijn 2de jaar van de opleiding onderwijsassistente die ik volg op het Roc Ter Aa in Helmond. Ik ga dit jaar stagelopen op ‘t Otterke in groep 8. Ik ben er op de donderdagen en vrijdagen.  

Ik kijk er erg naar uit! 

Indy

pabo stagiaire

Dit is juf Indy. 

Zij zit nu in het tweede jaar van de pabo op de Kempel in Helmond. Zij zal het komende jaar stagelopen in groep 5-6B bij juf Marjolijn. 

Zij zal iedere dinsdag aanwezig bij ons op ´t Otterke.  

Suze Jansen - leerkracht t otterke

Suze Jansen

Leerkracht groep 1

Sinds 2008 ben ik werkzaam op ’t Otterke. Een school waar ik me direct thuis voelde door de fijne sfeer die er hangt. Iedereen kent iedereen door de kleinschaligheid van onze school. De betrokkenheid van ouders is groot. We zijn immers samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kind. 

Wij werken volgens de Daltonprincipes. De kinderen leren om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen werk, maar ook voor elkaar en voor de klas. Zo gaan wij bijvoorbeeld aan het eind van iedere dag de klassentaken doen zodat alles weer netjes is voor de volgende dag. Ook stimuleren we de zelfstandigheid van de kinderen, natuurlijk binnen bepaalde grenzen. Het is mooi om te zien hoe trots de kinderen zijn als zij zelf iets voor elkaar hebben gekregen. Hier groeien de kinderen enorm van. Ook is het geweldig om te zien hoe de kinderen kunnen samenwerken met elkaar en hoe zij hun maatjes helpen in de klas.  

Hier geniet ik iedere dag weer van! 

Naast het juf zijn, ben ik getrouwd met Geert. Samen hebben we twee dochters, Liselot en Babet.  

Ook zij gaan iedere dag met veel plezier naar school op ’t Otterke! 

Marjolijn Swinkels - leerkracht t otterke

Marjolijn Swinkels

Leerkracht groep 1

Samen met Frank en onze zoontjes Bram en Guus woon ik in Gemert. Sinds 2016 werk ik op ’t Otterke.

Mijn werk als juf doe ik erg graag. Want hoe fijn is het dat ik een steentje mag bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Hiervoor is een goede sfeer in de klas belangrijk. Kinderen kunnen zich pas optimaal ontwikkelen als ze zich prettig voelen en als ze vertrouwen hebben in hun eigen kunnen. Ik vind het daarom belangrijk om in gesprek te gaan met een kind. Zo kom ik veel over ze te weten; wat hun talenten en leerpunten zijn. Ze worden zo ook zelf actief betrokken bij hun eigen leerproces. Dan zie je kinderen groeien en trots zijn op zichzelf!  

Het contact met ouders hierbij is erg belangrijk.  

Op ’t Otterke staan de deuren open en zien we ouders graag in de school!

 

Angelique Korsten - leerkracht ondersteuner t otterke

Angelique Korsten

Leerkracht groep 1/2 en 5

Sinds 2018 ben ik werkzaam op Daltonbasisschool ’t Otterke. Ik ben getrouwd met Christ, moeder van een tweeling en ons gezin telt ook nog een ontzettend lieve (verwende) poes. In eerste instantie begon mijn loopbaan binnen ‘t Otterke op de schooladministratie. Maar mijn interesse begon te veranderen en ik besloot het roer om te gooien. Ik wilde een bijdrage gaan leveren aan het groeiproces van de kinderen. Ik heb mijn diploma gehaald aan de Fontys, hbo-opleiding Pedagogisch Educatief Professional. Mijn insteek was om individuele leerlingen of kleine groepen te begeleiden. Maar inmiddels sta ik voor de hele groep en dat bevalt me goed! Wanneer je binnenkomt in onze knusse, gezellige school ontdek je het Daltonprincipe. Je ziet dat kinderen leren door samenwerking, zo zijn ook de leerplekken ingedeeld. Leerlingen krijgen vrijheid en verantwoordelijkheid en werken zelfstandig aan leerdoelen door o.a. het plannen van eigen Ottertaken. Ik vind het enorm waardevol om samen met mijn collega’s én de ouders van onze leerlingen, het leer- en ontwikkelproces van de kinderen te mogen begeleiden.

Als oud-leerling met kinderen die ook op ’t Otterke hebben gezeten, voel ik me verbonden met de school.

Anke Roudman

Leerkracht groep 2/3

Hoi allemaal!

Mijn naam is Anke Roudman en ik woon samen met mijn man Pavel en onze zoontjes Siem en Giel in Beek en Donk.Ik geniet ervan om juf te zijn! Je kunt wel zeggen dat ik een passie heb voor het jonge kind. Hun onbevangenheid, tomeloze energie en heerlijke nieuwsgierigheid maakt het voor mij tot een feestje om hen elke dag weer te mogen enthousiasmeren en verwonderen in hun reis door de basisschool.

Het werken op een kleine dorpsschool vind ik erg fijn.Kleinschalig, laagdrempelig en een open karakter, dat is waar ik van houd. Mijn deur staat dan ook altijd voor u open. Loop gerust eens binnen als u nieuwsgierig bent of nog wat wilt weten.

Merel Thomas - leerkracht t otterke

Merel Thomas

Leerkracht groep 2/3

Samen met mijn vriend, drie kinderen (Liz, Jesse & Dex) en hond woon ik in het mooie Gemert. In mijn vrije tijd rijd ik paard en ben ik graag sportief bezig. Ik houd van tennissen, voetballen, hardlopen en wandelen in de bossen. 

In 2019 mocht ik op Daltonbasisschool ’t Otterke komen werken. De school voelde voor mij meteen als een warm bad. Ook de visie van het Daltononderwijs sluit aan bij de kijk die ik op onderwijs heb. Kinderen kunnen (op hun eigen manier) vaak veel meer dan wij denken dat ze kunnen.  

Naast het lesgeven ben ik medeverantwoordelijk voor het taal- en leesbeleid van ’t Otterke. En aangezien “taal zeg maar echt mijn ding is” (Cornelisse, 2009), vind ik het erg leuk om me hiervoor in te zetten.  

Simone van der Steen

Leerkracht groep 3/4

Samen met mijn vriend en 3 kinderen woon ik aan de andere kant van het kanaal, in het mooie plaatsje Erp. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te korfballen, leuke dingen met mijn gezin te ondernemen en om een spannend boek te lezen.

Na 18 jaar in Uden voor de klas te hebben gestaan, was het in 2023 tijd voor een nieuwe uitdaging: lesgeven op Daltonschool ’t Otterke. Lesgeven op deze mooie Daltonschool, via de Daltonprincipes vind ik enorm interessant en krachtig. Dit vormt een mooie, stevige basis om kinderen te laten groeien en bloeien, precies zoals ze zijn: uniek!

Ilona van Gemert - leerkracht t otterke

Ilona van Gemert

Leerkracht groep 3/4
Ik ben ondertussen al een flink aantal jaren werkzaam binnen het onderwijs en de kinderen, ouders en collega’s blijven me elke dag nog inspireren. Ik kan er erg van genieten wanneer leerlingen successen aan zichzelf toe durven te schrijven en eureka momenten beleven wanneer ze een nieuwe vaardigheid (aan)geleerd hebben.
Ik ben iemand die graag samenwerkt met de kinderen, maar ook iemand die stimuleert dat de kinderen met elkaar samenwerken. Kinderen leren immers het meeste van elkaar. Samenwerking met ouders is voor mij vanzelfsprekend, samen komen we verder.
Zelf houd ik ook enorm van nieuwe dingen leren en zodoende ben ik in 2022-2023 gestart met de opleiding tot IB’er. Een mooie uitdaging naast het werken met een (vaste) groep.
Een van dingen waar ik een groot plezier aan beleef in de klas is voorlezen. U zult me dan ook regelmatig met een boek in de hand aantreffen om voor te lezen aan de kinderen. Ook in mijn vrije tijd lees ik graag, het liefst een spannende thriller. Ook geniet ik van de zon, ben ik graag buiten in de tuin of zit ik ergens lekker een hapje te eten.
Zijn er vragen? Loop gerust binnen na schooltijd. Ik maak graag tijd voor u!

Hanny Vervoort-Vereijken

leerkrachtondersteuner groep 3/4
Karna Roselle - leerkracht t otterke

Karna Roselle

Leerkracht groep 5/6A

Ik ben sinds 2002 ben ik werkzaam op ’t Otterke. Met veel plezier ga ik iedere dag naar school en elke dag weer geven die enthousiaste gezichtjes mij veel energie! 

Ik vind het goed dat kinderen aan hun eigen doelen werken en nieuwe uitdagingen aangaan. Het is belangrijk dat ieder kind gezien wordt, elk kind is uniek en maakt zijn eigen ontwikkeling door. Kinderen moeten zich veilig voelen in een gezellige en fijne sfeer in de klas, die ik graag optimaal wil creëren. Ik hecht belang aan de rol van ouders op school, samen kunnen we uw kind verder helpen in de ontwikkeling. Graag maak ik ook gebruik van de kennis die ouders hebben over hun kind. Zo helpen we samen uw kind op weg naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid en streven we naar een optimale ontwikkeling. 

Wij werken volgens de principes en pijlers van Daltononderwijs. Naast leerkracht ben ik ook Dalton coördinator. 

Mocht u vragen hebben, loop dan gerust even binnen. 

Eva van Genugten - leerkracht t Otterke

Eva van Genugten

Leerkracht groep 5/6A, vertrouwenspersoon

Ik ben getrouwd met Rico en samen met onze twee kinderen wonen wij in Nuenen. In december 2020 kwam ik als vervanger voor een zwangerschapsverlof op ’t Otterke te werken en dit beviel zo goed, dat ik ben gebleven.

Ik ben graag creatief en sportief bezig, in mijn vrije tijd hockey ik graag en ik ben handig met de naaimachine. Ik vind het fijn om beweging en creativiteit in mijn lessen te gebruiken. Met de meeste vakken is deze combinatie namelijk heel goed te maken, zoals bijvoorbeeld het springen van de tussenstappen die je maakt tijdens het omrekenen van kilometers naar meters. Zo’n oefening activeert het brein van de kinderen en ik merk ook dat de kinderen er betrokken van raken en plezier ervaren. Dat vind ik heel belangrijk voor het leerproces.

Voordat ik als leerkracht ging werken heb ik andere functies betreed in het onderwijs, mijn eerste opleiding was namelijk tot orthopedagoog. Ik heb kinderen begeleid met o.a. dyslexie en rekenproblemen, maar ook kinderen die door een gedragsstoornis meer moeite ervaren met het leren. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan neem ik nu ook mee in de klas.

Marjolijn van der Burgt - leerkracht t otterke

Marjolijn van der Burgt

Leerkracht groep 5/6B

Ik ben geboren en getogen in Beek en Donk. Ik woon samen met mijn vriend. Hij heeft twee kinderen en ik heb twee katten. Ik heb tot november 2021 altijd in Helmond gewerkt. Sinds december 2021 werk ik dus in mijn eigen Beek en Donk. Sterker nog, op de basisschool waar ik als kind met veel plezier naar toe ging. Dat vind ik heel bijzonder.  

De sfeer op ’t Otterke is nog steeds heel fijn, heb ik gemerkt. Kinderen en collega’s hebben oog voor elkaar. Er wordt van en met elkaar geleerd. De kinderen zijn zelfstandig en nemen verantwoordelijkheid. Dat vind ik mooi om te zien. Dat ouders en leerkrachten samen voor de ontwikkeling van en met de kinderen staan, vind ik één van de sterke punten van onze school. Het zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier ga werken. 

Meike van Rooij

LIO stagiaire groep 7

Mijn naam is Meike van Rooij. Ik ben 26 jaar oud en samen met mijn vriend Wouter woon ik in het prachtige Nuenen. In het schooljaar 2019/2020 werkte ik op ’t Otterke als onderwijsassistent, ik was voornamelijk werkzaam in de middenbouw. Na drie jaar studeren en stage lopen op andere scholen, ben ik weer terug om op ’t Otterke mijn eindstage te lopen. Samen met Ingrid sta ik dit schooljaar in groep 7. Ik ben er op maandag en dinsdag. Aan het einde van het jaar heb ik een blokstage, waarbij ik 4 weken achter elkaar in de klas ben. In mijn vrije tijd sta ik in het doel op het hockeyveld en op het toneel, waar ik kindermusicals opvoer. Voor vragen of een gezellig praatje mag je altijd binnenlopen.

Ingrid van den Elsen - leerkracht t otterke

Ingrid van den Elsen

Leerkracht groep 7
Isa de Gooijer - leerkracht t otterke

Isa de Gooijer

Leerkracht groep 8

Ik ben geboren en getogen in Helmond. Sinds 2021 ben ik werkzaam in het onderwijs. Sinds september 2022 werk ik op ’t Otterke.  

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig. Deze creativiteit pas ik graag toe tijdens mijn lessen. Het Daltononderwijs vind ik enorm interessant. Door kinderen samen te laten werken leren zij hoe je je kunt opstellen in de toekomst. Het is interessant om met leerlingen te reflecteren op hun eigen handelen. Ik hoop dat ik als leerkracht zo veel mogelijk in de coachende en begeleidende rol mag stappen. Hierdoor zullen kinderen leren denken in oplossingen en zelfstandiger worden. Als we respectvol met elkaar omgaan en ons binnen de gegeven kaders houden, dan zal van mij veel mogen. 

Mijn deur staat altijd open, kom gerust een praatje maken.  

Debby Sanders - intern begeleider t otterke

Debby Sanders

Intern begeleider, vertrouwenspersoon

Ik werk sinds februari 2023 op ’t Otterke als Intern Begeleider. Na de Pabo ben ik als leerkracht gaan werken in het speciaal onderwijs. Eerst op een school met visueel en verstandelijk gehandicapte leerlingen en later op een school met meervoudig en ernstig meervoudig gehandicapte leerlingen. Al na enkele jaren werken merkte ik dat ik meer wilde dan alleen voor de klas staan en heb ik de opleiding gedaan voor intern begeleider. Totdat ik op ’t Otterke ben gaan werken heb ik gewerkt als IB-er en leerkracht. In die tijd heb ik geleerd wat kinderen met extra ondersteuningsbehoeftes nodig hebben, maar ook hoe ik leerkrachten kan begeleiden bij het ondersteunen van deze leerlingen. Leerzame ervaringen die ik nu kan toepassen in mijn werk als IB-er bij ’t Otterke. Samenwerken, samen naar kinderen kijken, samen hun behoeftes bespreken, samen naar oplossingen zoeken en samen zien dat kinderen mooie stappen maken. Daar zit de kracht van goed onderwijs, waar wij dus ook samen naar streven. 

 

Samen met mijn man Jorg en drie kinderen (Jelke, Bieke en Tren) woon ik in het buitengebied van Nijnsel. Ik vind het heerlijk om in de tuin bezig te zijn, met de hond te wandelen en te fietsen. Maar ook haken, sporten, lezen en spelletjes spelen doe ik graag. 

 

Ik ben op maandag, dinsdag en donderdag op school, loop gerust binnen om iets te vragen of een praatje te maken. 

Esther Wijnhoven - administratie t otterke

Esther Wijnhoven

Administratief medewerker
Ik werk met veel plezier op daltonbasisschool ’t Otterke waar geen dag hetzelfde is.
Mijn werk bestaat onder andere uit: het bijhouden van de leerlingadministratie, registreren van ziekmeldingen, het maken van het otternieuws, telefoon beantwoorden, kopieerwerk, etc. etc. Eigenlijk doe ik allerlei voorkomende werkjes die de directie of de leerkrachten voor me hebben.
Als iedereen; kinderen, collega’s en ouders, zijn of haar weg binnen de school kunnen vinden is mijn dag geslaagd!
Dennis verheijen - conciërge t otterke

Dennis Verheijen

Conciërge

Vanaf januari 2023 mag ik conciërge zijn op jullie fijne school.
Ik ben 43 jaar oud, getrouwd met Rhea. We hebben 2 zonen: Wietse(12 jaar) en Merijn (9 jaar).
Onze kinderen gaan naar de Vrije School Peelland Helmond waar mijn vrouw Rhea ook lesgeeft aan groep 5.
Wij wonen in Aarle-Rixtel, samen met onze pup “Beer” en twee konijnen “Pluis” en “Hopsie”.

Mijn hobby’s zijn: wandelen, mountainbiken/fietsen en rijden met een bestuurbare modelauto.

Ik heb gewerkt als ondersteunend begeleider bij stichting Dichterbij in Afferden (Limburg) met verstandelijk gehandicapten.

De fijne collega’s, gezellige kinderen, sfeer en een kleine school deden mij besluiten op het Otterke een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Marinus Hagelaar

Vrijwillige conciërge

Ik ben 72 jaar en woonachtig in het mooie Helmond. Ik ben al 50 jaar getrouwd met Franka en heb twee kinderen en 5 kleinkinderen waaronder juf Isa van groep 8. Sinds september 2022 werk ik als vrijwillige conciërge een heel andere uitdaging dan mijn vroegere werkzaamheden als slager. Mijn hobby’s zijn vogels houden en dansen.

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.